17 Ekim 2008 Cuma

TİYATRO KILÇIK


AYŞEGÜL SIKINTIDA
Fotoğraflar; ŞENAY ÖZTÜRK'e ait.

Cenk Tunalı’nın sahneye koyduğu oyunda Şebnem Bozoklu, Çağlar Çorumlu, Orçun Kaptan, Şeyla Halis, Sinan Çalışkanoğlu, Cenk Tunalı ve Burç Ara oynuyorlar. Kılçık ekibinin her zaman karşılaşılabilir saçma durumları ve kişileri işlediği komik kabare oyunu “Ayşegül Sıkıntıda”’yı Her Pazartesi saat 21.00’den itibaren Old City Comedy Club ’da izleyebilirsiniz. Oyunun, kostüm tasarım ve uygulaması Sedef Kemen ve Gizem Gürsel'e ait.





























TİYATRO KILÇIK OLD CİTY'DE.

Ayşegül durmuyor..Yıllardır Hindistan’da olan kendisine belli ki mistik havalar yaramamış. Üstüne üstlük daha fena olmuş, pek bir darlanmış. Sıkıntılara girmiş. Sıkıntı diye bahsettiğimiz öyle intihara meyilli bir durum değil. Tamamen çevremizde olan bitene, bizi sağda solda gelip “bulabilen” tiplere, durumlara takmış kafayı.
Tiyatro Kılçık’ın yeni oyunu “AYŞEGÜL SIKINTIDA” üç ayrı hikayeden oluşan ve kılçık tarzı diye artık rahatlıkla adlandırabileceğimiz absürd komedi, kabare, 22 Ocak salıdan itibaren her Salı Old city’de seyircisiyle buluşuyor. “Minnoş” , “uçkur” ve “yol” adlı hikayeler her zamanki kılçık espri anlayışı, tipleri ve konularını içeriyor. Kılçık espri anlayışındaki komediyi ve her daim karşılaşabileceğimiz fakat çok da ilgilenmediğimiz aslında gerçekten abuk olayları ve renkli tipleri görebileceğimiz üç ayrı hikaye yine üç ayrı tat anlamına da geliyor.
“AYŞEGÜL SIKINTIDA” nın ilk hikayesi “MİNNOŞ” adından da anlaşılacağı üzere bir kedi hikayesi. Büyük bir aşkla evlenen Sibel ve Erdem çifti, Sibel’in aşırı kedi sevgisi ve evin her yanını kedilerle doldurması sonucu kabusa dönmüştür. Fakat Sibel henüz doymamıştır. Ünlü şarkıcı Sumru Güzel’in yavrusu gibi sevdiği ama satmaya karar verdiği Minnoş’u da istemektedir. Minnoş’un astronomik transfer parası Erdem’i çılgına çeviriken Minnoş’un satılmaya yanaşmaması; Sumru Hanım’ın da satnaktan vazgeçmesiyle Erdem konuyu bir hırs meselesi yapar ve minnoş’u ne pahasına olursa olsun almaya karar verir. İkna olmayan minnoşu talihsiz olaylar beklerken Erdem ve Sibel’in evliliği de sürpriz bir aşkla bitecektir.
İkinci hikaye, “UÇKUR” bir açık artırmada başlar. Kahramanımız Orçun, müzayedede tanıştığı güzeller güzeli ama bir o dar da gizemli Gizem Hanım’a anında vurulmuştur. Gizem Hanım’ın gizemli evine giden Orçun, Gizem Hanım’ın evli olduğunu kocasının “biraz” garip olduğunu hatta Gizem Hanım’ın da hiç normal olmadığını, nereden çıktığı belli olmayan çiftliğin seyisi Rıza’nın da Onlar’dan aşağı kalır yanı olmadığını fark eder. Herkes değişik hikayeler anlatarak Sani Orçun’u delirtmeye çalışırken Orçun da O’nu öldüreceklerini sanarak evden kaçar. Fakat Orçun’un çilesi yeni başlamıştır. Götürüldüğü karakolun komutanı da evdeki değişik tiplerden farklı değildir. Orçun’un başına gelmeyen kalmayacaktır.
Son hikaye olan “YOL” ise KİLİM TV adlı televizyon kanalında yayınlanan “YÜZÜKLERİ TAKTIK MİLYARLARI KAPTIK” adlı yarışma programıyla başlar. Yarışmacılar kadar sunucusu da garip olan bu yarışmanın para ödülü çok yüksektir. Doğal olarak kazanması da zor olan bu yarışmanın soruları da şartları da mümkün olan en abukluktadır. Soruları bilen yarışmacının ayrıca gönderildiği Akçam Motel’de aşkı ve evliliği de yakalaması gerekiyordur büyük ödülü kazanabilmesi için. Nihayet Akçam motel’e giden yarışmacımız ev kızı Aliye Küçüksubaşı, yol parasını kendi vererek gitmek zorunda kalan Naci Nalburoğlu, ve hem yol parasını hem de tatilini hırsı yüzünden kendi karşılamak zorunda kalan emekli albay Kemal Yüreklibatur yola çıkarlar. Tabi yanlarında birer yakınlarıyla…Aliye’nin görmüş geçirmiş babaannesi de aşkı aramak için Aliye’yle gelen Pakize Küçüksubaşı, Naci’nin gözünün önünden ayırmadığı koca delisi Sudenaz NAlburoğlu da Akçam Motel’e gidecektir. Henüz otogardayken başlayan maceraları yolda ,motelde ve her yerde aşk dolu bir hikayeye sebep olacak. Otobüs şoförleri Kamil’in de ekibe dahil olmasıyla müthiş renklenen aşk kadrosunda kazanan kim olacak? Aşk mı? Para mı? Kim? Kiminle? Nasıl? Sürprizlerle ve komediyle dolu bir yol hikayesi..

Hiç yorum yok: