17 Ekim 2008 Cuma

TİYATRO KEDİ-KİBARLIK BUDALASI



Moliere’in ölümsüz eseri ile Barok müziğin tanınmış bestecilerini bir araya getiren "Kibarlık Budalası", tiyatronun duayeni Haldun Dormen’i de 8 yıl aradan sonra seyirci ile buluşturuyor.
İpek Kadılar Altıner’in uyarladığı Hakan Altıner’in sahneye koyduğu oyunun müzik direktörlüğünü Arda Aydoğan yapıyor. Kostüm tasarımı Türkan Kafadar, dekor tasarımı Gizem Gürsel ve Sedef Kermen, ışık tasarımı Cengiz Özdemir’e ait olan oyunda, Haldun Dormen’in yanı sıra Tarık Papuççuoğlu, Ebru Cündübeyoğlu, Özlem Çakar, Abdül Süsler, Elif Çakman, Dilek Aba, Oral Özer ve Erez Ergin Köse rol alıyor.
"Kibarlık Budalası"nın kurgusu özetle şöyle: "17. yüzyıl Fransa’sında, cahil, saf ama çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain’in (Haldun Dormen) bir tek amacı vardır: Asilzade olmak... Bunu gerçekleştirebilmek için her şeyi göze alır, anlamlı-anlamsız, yararlı-yararsız ama mutlaka masraflı her çabayı gösterir. Gülünç duruma düşer, alay konusu olur, ama hiç yılmaz. Hedefi bellidir: Soylu sınıfa girebilmek, soylu bir Markiz’i baştan çıkarabilmek (Dilek Aba) için her şeyi yapmak ve biricik kızını (Elif Çakman) da mutlaka bir ’soylu’ ile evlendirmek. Oysa kızı bir başka gence aşıktır. Moliere, yarattığı bu olağanüstü tiplemenin etrafını, onu sömürmeye çalışan Kont (Tarık Papuççuoğlu), ayakları yere basan karısı (Özlem Çakar), sağduyunun ve samimiyetin temsilcileri hizmetçi (Ebru Cündübeyoğlu) ve uşak (Abdül Süsler) ile bir dantel gibi örer."


LÜTFÜ KIRDAR
perde açılmadan az önce


EKİBİMİZ


hazırlık aşaması


provalar...


Haldun Dormen ve Ebru Cündübeyoğlu




Hisarüstü


Lütfü Kırdar


Tarık Pabuççuoğlu
Haldun Dormen


Final

Hiç yorum yok: